طرز تهیه سوهان عسلی مخصوص عید نوروز

به گزارش وبلاگ اخبار تصویری، سوهان عسلی یکی از شیرینی های خوشمزه و سنتی مخصوص اصفهان در ایام نوروز است. با طرز تهیه سوهان عسلی با بادام آشنا شوید.

طرز تهیه سوهان عسلی مخصوص عید نوروز

سوهان عسلی یکی از شیرینی های سنتی و سوغاتی های خوشمزه و پرطرفدار مخصوص اصفهان است. برای تهیه این نوع سوهان معمولا از بادام، شکر و زعفران، عسل و روغن استفاده می گردد. برای تزیین روی سوهان عسلی نیز بسته به سلیقه از پسته یا بادام هندی استفاده می گردد.

سوهان عسلی به خصوص در ایام عید بیش از همواره خواستار پیدا می نماید و در دید و بازدیدهای عید نوروز تقریبا روی میز پذیرایی بیشتر مردم اصفهان، این شیرینی خوشمزه را در کنار گز و آجیل می بینید.

برخلاف آنچه تصور می گردد، طرز تهیه سوهان عسلی بسیار ساده است و به مواد اولیه خاص و زیادی نیز احتیاج ندارد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه سوهان عسلی خوشمزه را آموزش ببینید.

مواد لازم برای تهیه سوهان عسلی با بادام (مخصوص عید نوروز)

عسل2 ق مرباخوری
روغن جامد2 ق مرباخوری
شکرنصف پیمانه
خلال بادامنصف پیمانه
آب2 ق مرباخوری
پستهبرای تزیین
زعفرانبه میزان دل خواه

مواد لازم برای تهیه سوهان عسلی با بادام (مخصوص عید نوروز)

  1. برای تهیه سوهان عسلی با بادام یا هر مغز دیگری، ابتدا یک کاسه روحی یا استیل برداشته و شکر را داخل آن بریزید.
  2. در صورتی که بخواهید از زعفران بهره ببرید باید زعفران ساییده را به آب اضافه کنید که البته این مورد سلیقه ای است و می توانید آن را حذف کنید زیرا رنگ این مدل سوهان بدون زعفران نیز زیبا و چشم نواز است.
  3. حالا آب، روغن جامد و عسل را به آن اضافه کنید و کاسه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.
  4. بعد از چند دقیقه مشاهده می کنید که محتویات کاسه آغاز به حل شدن می نمایند و تغییر رنگ می دهند.
  5. با استفاده از یک قاشق دسته بلند (برای اینکه دستتان نسوزد)، به آرامی مایه را هم بزنید تا به خوبی باهم مخلوط شوند.
  6. وقتی مایه سوهان عسلی آغاز به تغییر رنگ نموده و به رنگ طلایی درآمد، خلال بادام را داخل آن بریزید و به آرامی هم بزنید.
  7. در این مرحله کم کم مشاهده می کنید که تمام مواد داخل کاسه به شکل منسجمی به یکدیگر می چسبند اما جای نگرانی نیست چون در اثر حرارت، بادام آغاز به حل شدن می نماید.
  8. مایه را آرام آرام هم بزنید زیرا در اثر هم زدن سریع و زیاد بادام ها خرد می شوند.
  9. با گذشت زمان، بادام ها آغاز به تغییر رنگ نموده و ابتدا قهوه ای روشن و بعد تیره می شوند.
  10. وقتی احساس کردید رنگ بادام ها مطابق با سلیقه شماست، شعله را تا آخرین اندازه ای که امکان دارد کم کنید.
  11. یک سینی استیل یا ظرف پیرکس برداشته و آن را چرب کنید.
  12. با استفاده از یک قاشق مرباخوری، خیلی سریع، سوهان را قاشق قاشق داخل سینی یا ظرف پیرکس بریزید. مواظب باشید سوهان خیلی داغ و سوزان است و ممکم است دست تان را بدجوری بسوزاند.
  13. پسته ها را روی سوهان ها بریزید و زمان دهید تا سرد شوند.
  14. وقتی سوهان ها سرد شدند، آن ها را از ظرف جدا کنید و داخل ظرف سرو بریزید.

چند نکته درباره تهیه سوهان عسلی

  • اگر از ابتدا حرارت زیاد باشد عسل خیلی زود با شکر مخلوط شده و زود می سوزند.
  • یک سوهان عسلی خوب و باکیفیت نباید به دندان بچسبد. برای اطمینان از کیفیت سوهان می تواید مقداری از آن را داخل آب سرد بریزید و با دندان تست کنید. اگر شنماینده بود، آماده است و اگر نرم بود باید بازهم صبر کنید.
  • شیرینی سوهان عسلی باید کم باشد و زیر دل نزند.
  • سوهان عسلی را در جای خشک و خنک قرار دهید زیرا در جای مرطوب، نرم می گردد و کیفیت خود را از دست می دهد.

امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را برده و در کنار سایر نکات آموزشی درباره تهیه انواع شیرینی مخصوص عید نوروز از آن استفاده نموده و یک پذیرایی عالی با شیرینی های خانگی دس پخت خودتان در ایام عید سال جاری داشته باشید.

گروه آشپزی وبلاگ اخبار تصویری

منبع: ستاره

به "طرز تهیه سوهان عسلی مخصوص عید نوروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوهان عسلی مخصوص عید نوروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید